Neizmirene obaveze opštine - 7,5 miliona KM

Bez autora
Sep 09 2012

Opština Bijeljina je 2007. godine preuzela obavezu da obezbijedi 13 miliona KM za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje nove bolnice, a njene neizmirene obaveze trenutno iznose oko 7,5 miliona KM. S ciljem realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Bijeljini i obezbjeđenja finansijskih sredstava 14. novembra 2007. godine zaključen je protokol između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i opštine Bijeljina, koji su potpisali ministar Ranko Škrbić i načelnik opštine Mićo Mićić. Ovim protokolom, Opština Bijeljina je preuzela obavezu obezbjeđenja 13 miliona KM za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Bijeljini. Opština Bijeljina do sada je uplatila četiri miliona KM, obezbijedila izgradnju infrastrukture /pristupne saobraćajnice, vodovodna, kišna i fekalna kanalizacija/ u vrijednosti od 1.564.991,63 KM, a neizmirene obaveze za realizaciju ovog projekta iznose oko 7,5 miliona KM.

Neizmirene obaveze opštine - 7,5 miliona KMOpština Bijeljina je 2007. godine preuzela obavezu da obezbijedi 13 miliona KM za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje nove bolnice, a njene neizmirene obaveze trenutno iznose oko 7,5 miliona KM, potvrđeno je Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

"S ciljem realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Bijeljini i obezbjeđenja finansijskih sredstava 14. novembra 2007. godine zaključen je protokol između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i opštine Bijeljina, koji su potpisali ministar Ranko Škrbić i načelnik opštine Mićo Mićić. Ovim protokolom, Opština Bijeljina je preuzela obavezu obezbjeđenja 13 miliona KM za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Bijeljini", precizirano je u resornom ministarstvu.

Opština Bijeljina do sada je uplatila četiri miliona KM, obezbijedila izgradnju infrastrukture /pristupne saobraćajnice, vodovodna, kišna i fekalna kanalizacija/ u vrijednosti od 1.564.991,63 KM, a neizmirene obaveze za realizaciju ovog projekta iznose oko 7,5 miliona KM.

"S obzirom da je izgradnja bolnice i nabavka opreme u završnoj fazi, neophodno je obazbijediti planirana sredstva kako bi se ispoštovali planirani rokovi za završetak radova i puštanje u rad nove bolnice u Bijeljini", rekli su u Službi za odnose sa javnošću Ministarstva zdravlja i socijalne zaptite Republike Srpske.

Na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka u gradskoj skupštini Bijeljine danas je odlučeno da će vanredno skupštinsko zasjedanje biti održano nakon što Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske dostavi pismeno obrazloženje zbog čega se zahtjeva dodatno zaduženje grada za šest miliona KM za nabavku opreme za novu bolnicu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik